”Berg och dal” – cykeltur med besök i Långtjärns naturreservat

Bäverväg

Välkommen på en cykeltur längs fina, lågtrafikerade vägar. Vi trampar genom byar med blommande ängar, åker genom  djupa skogar och följer Oreälvens rinnande vatten. Utsikten är tidvis bedövande vacker. Vi lämnar också cyklarna en stund och besöker det spännande naturreservatet Långtjärn norr om Skattungbyn. Reservatet är en undangömd och dramatisk plats med rikt fågelliv, frodig växtlighet och spår efter bäver. Läs Länsstyrelsens beskrivning av reservatet här. Förmiddagsfika dricker vi i Skattungbyn och lunch intas i någon vacker glänta i skogen.

När: Turen ordnas efter överenskommelse.

Vem passar turen för: För bästa upplevelse bör man vara van att cykla lite längre sträckor. Turen går på grusvägar och mindre asfalterade vägar och en vanlig standardcykel fungerar bra. De flesta uppförsbackarna kommer på första halvan av sträckan. Turen är ej lämplig för barn under 12 år.

Var och hur: Turen utgår från parkeringen vid STF Orsa vandrarhem. Den startar klockan 10, och vi är tillbaka cirka klockan 15. Vi cyklar ungefär 40 km, och vandrar någon kilometer i naturreservatet.  Medtag vatten och egen lunchmatsäck. Vi ordnar förmiddagsfika.

Cykelhjälm är obligatorisk. Vi har hjälmar att låna ut.

Pris:  500 kronor. Guidning och fika ingår.

Anmälan: Ring 070 305 05 24 för bokning.

Välkomna!

Utsikt

Utsikt

Oreälven

Oreälven

Långtjärn

Långtjärn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.