”Öst på skogen” – äventyr för den aktiva familjen

Gammal skog

Gammal skog

Enån

Enån

Följ med på en cykelutflykt som tar dig ut i Orsas härliga natur. Turen går mestadels längs fina grusvägar, där naturen varierar mellan gamla orörda skogsområden och platser där tydliga spår efter mänsklig verksamhet finns. Efter cirka åtta kilometer kommer vi fram till det vackra naturreservatet Skinnaränget. Där lämnar vi cyklarna en stund och får beundra den orörda gammelskogen och närliggande våtslåtterängar och myrar. Matsäcken äts i någon vacker glänta. Vi fortsätter sedan längs Enån till Slättbergsdammen där vi fikar och alla som vill får ta sig ett dopp. Under turen får vi säkert höra glad sång från skogens fåglar, och har vi tur kan vi också få se skogens konung, älgen.

När: Turen ordnas efter överenskommelse.

Vem passar turen för: Denna utflykt är anpassad för barnfamiljer som söker ett lättillgängligt äventyr som också ger ny kunskap om naturen och traktens historia. Sträckan är lättcyklad och går mestadels på grusvägar i ganska flack terräng. Standardcykel fungerar bra.

Var och hur: Turen utgår från parkeringen vid STF Orsa vandrarhem. Den startar klockan 10, och vi är ute cirka fem timmar. Vi cyklar totalt 20 km, och vandrar någon kilometer i naturreservatet.
Medtag vatten och matsäck som räcker till både lunch och fika.

Cykelhjälm är obligatorisk. Vi har hjälmar att låna ut.

Pris: 400 kronor för vuxna och 200 kronor för barn under 12 år.  Familjepris 1060 kronor för två vuxna med barn.

Anmälan: Ring 070 305 05 24 för bokning.

Välkomna!

På stenar över Enån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.