”Morgon på skaren” – en naturupplevelse utöver det vanliga

Vidsträckta myrar
Vacker utsikt vid kaffet

Vacker utsikt från rastskyddet vid Tunturi

Koppångens naturreservat ligger cirka tre mil norr om Orsa, och är ett skyddat område täckt av vidsträckta myrmarker och gammal skog. Den storslagna naturen är ett paradis för skidåkare och naturälskare, och du ät välkommen att följa med på en guidad skidtur i denna härliga miljö. Turen tar cirka tre timmar. Sträckan anpassas efter deltagarnas förmåga och önskemål och passar alla åldrar. Vi njuter av naturens skönhet, lyssnar på fåglarnas morgonsång och tar fikapaus i någon solig glänta. Medtag matsäck och extra kläder att ta på vid rast. Läs Länsstyrelsens beskrivning av reservatet här.

Datum 2020: 4/3, 7/3, 11/3, 14/3, 18/3, 21/3, 25/3, 28/3, 1/4, 4/4, 8/4, 11/4, 13/4 och 15/4. Andra dagar och tider efter överenskommelse. Eftersom detta är en utomhusaktivitet i liten grupp, fortsätter turerna så länge inte andra bestämmelser kommer från myndigheterna.

Tid: Vi samlas klockan 7 för samåkning.  Med tanke på risken för smittspridning åker varje sällskap i eget fordon. Du kanske undrar varför vi startar så tidigt? Det finns flera anledningar. Vi vill ha en hållbar skare samt få plats på parkeringen, men framför allt vill vi att du som gäst ska få uppleva den magiska morgonen när naturen vaknar till en ny dag.

Plats: Samlingsplats bestäms vid anmälan.

Pris: 300 kronor för vuxna. Barn under 16 år följer med gratis. Om du vill hyra skidutrustning tillkommer 200 kr.

Anmälan  senast kl 10 dagen före turen till:  070 305 05 24.  Skidutrustning bokas senast onsdag veckan före turen.

Välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.