”Korpimäki” – vandring upp på Orsas högsta berg

Du är välkommen att vandra med oss upp på Orsas högsta berg, 732 m.ö.h. Korpimäki är ett naturreservat, och det finns ingen stig att följa. Det tar cirka en timme att nå toppen, men tiden varierar beroende på hur många uppehåll man gör längs vägen. Vi vandrar genom storslagen naturskog, och det brukar bli många fotostopp. Det är tidvis brant men terrängen är inte svår att gå i.  Väl uppe på den långsträckta toppen finns mycket spännande att upptäcka, och utsikten är magnifik. Se bilder från tidigare turer här, här och här. Läs Länsstyrelsens beskrivning av reservatet här

Korpmäkis branta östsida

När: Turen ordnas under sommaren efter överenskommelse.

Vem passar turen för: Barn och vuxna med normal kondition som vill uppleva dramatisk och vacker natur, beundra en magnifik utsikt, se gamla träd, stubbar, lavar och svampar, njuta av tystnaden och skogens ljud, se spår av tidigare generationers skogsbruk, upptäcka stora myrstackar och spännande stenar, undersöka ett gammalt björnide, se spår efter älgar, äta blåbär, bada i naturens eget äventyrsbad och äta lunchmatsäcken vid kanten av ett ”stup”.

Var och hur: Samling klockan 9 på parkeringen vid Orsa Hembygdsgård för samåkning.  Korpimäki ligger 4 mil från Orsa centrum. Vi är tillbaka cirka klockan 15.  Medtag vatten, rejäl lunchmatsäck och eventuellt badkläder och kikare. Vi ordnar förmiddagsfika med lokala delikatesser. Fikat intas efter bilfärden, innan vandringen startar. Stövlar eller kängor behövs. Huvudbonad, byxor med långa ben och myggmedel rekommenderas.

Pris:  800 kronor för vuxna och 150 kr för barn under 16 år. Är ni bara två gäster på turen är priset 990 kr per person.

Anmälan till: 070 305 05 24.

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.