Orrspelsmorgon

Välkommen att följa med på  orrspel. Det är en spännande upplevelse som startar i mörker en timme före soluppgången. Vi åker skidor ca 30 minuter fram till platsen där vi ska gömma oss. Väl framme gräver vi en sittplats i snön, sätter på oss extrakläder, fikar och väntar på fåglarna. Om inget går fel kommer orrarna flygande till spelplatsen strax före soluppgången. Bara att följa soluppgången över myren är en magnifik upplevelse, även om orrarna skulle bestämma sig för att strejka vilket inte är troligt men naturligtvis möjligt. Vi sitter ganska långt bort för att inte störa, därför är det bra att ha en kikare tillgänglig. Vi har några att låna ut, men ta gärna med en egen om du har.

Datum 2021: Turerna genomförs i mars och början av april.

Var och hur: På den här turen tar jag med minst två och max fyra gäster. Vi träffas på parkeringen vid Orsa Hembygdsgård för gemensam avfärd. Varje sällskap åker i egen bil nu under pandemin. Förutom skidor och stavar tar du med en ryggsäck med varm dryck, matsäck, sittunderlag och varma överdragskläder. Tänk på fötterna! Damasker och/eller ”påsar” på fötterna är skönt när man sitter stilla. Saknar du lämplig utrustning så hör av dig vid intresseanmälan så ordnar vi det.

Pris: 600 kr. Om du vill hyra skidor tillkommer 200 kr.

Anmäl ditt intresse till 070 305 05 24 eller info@njutiorsanaturen.se så hör jag av mig när det börjar bli dags och vädret är lämpligt. Först till kvarn….. Välkommen!

Månen och
Solen