”Ängsblommor och ullhantverk” – vandring med besök hos konsthantverkare

DSC_0384

Årets första hässja

Kudde i tovad ull

Kudde i tovad ull

Välkommen på en guidad vandring genom vacker skog och gammalt kulturlandskap. Vi ser spår av odlarmödor i byn Slättberg och beundrar utsikten över Orsasjön.  Sommarens alla blommor kantar vår väg. Efter cirka tre kilometers vandring når vi målet som är en liten gård med får. Där bor författaren och konsthantverkaren Birgitta Lillpers. Vi dricker kaffe, hälsar på djuren, får se hö torka på hässjor och njuter av den vackra ängsfloran. Det blir också möjlighet att titta på (och köpa) konsthantverk som Birgitta tillverkat av ull från gårdens får. 

När: Ej bestämt än

Vem passar turen för: Den som vill göra en kortare vandring i kulturlandskapet och uppskattar vilda blommor och vackert konsthantverk. Sträckan är totalt 6 km och går på fina stigar och mindre vägar.

Var och hur: Turen startar på parkeringen vid STF Orsa vandrarhem klockan 13.00 och vi är tillbaka cirka 16.30.  Ingen särskild utrustning krävs förutom skor lämpliga för vandring och ”kläder efter väder”.

Tovad bild

 

Pris:  350 kronor Guidning och fika ingår.

Anmälan senast klockan 10 dagen före turen till: 070 305 05 24

Välkomna!

2 tankar kring ””Ängsblommor och ullhantverk” – vandring med besök hos konsthantverkare

  1. Hans Lillpers

    Vi har idag varit ute och kollat de bästa stigarna att gå på, när det blir dags för turen. Det blir svårt ty överallt är det bedövande vackert. Det blommar överallt!

    Svara
  2. Birgitta Lillpers

    För varje dag slår nu nya arter ut på ängsmarken. Eftersom hela området betades ner av fåren sent i maj är växtligheten låg – men rik och tät. Dagfjärilarna blir allt flera. Det finns mycket smått att titta på! Här finns alla färger! Vi låter allt stå ännu några veckor – sedan är det dags för ängsslåtter. Hälsar en av ängs-skötarna.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.