Ny i naturen, upplevelser och aktiviteter med guide.

Nu kan vi presentera ett spännande aktivitetspaket i samarbete med Kungshaga hotell och Lilja Deep Forest Events. Vi vänder oss i första hand till dig som är nyfiken på landsbygden och naturen, och vill testa friluftsaktiviteter i lugn takt tillsammans med erfarna guider. Paketet bokas via Kungshaga hotell.

 

Hö till fåren

Hö till fåren

Fyradagarspaket med övernattning och halvpension

Upptäck landsbygden och den vackra naturen i Dalarna. I Orsa, på gränsen mellan de stora skogarna och det leende odlingslandskapet, erbjuder vi guidade naturupplevelser kombinerade med bekväm inkvartering och halvpension.

Lyssna på fåglarna, beundra blommorna, känn dofterna och njut. Få insikt i hur landskapet har formats och förändrats av människornas arbete, och lär dig att vistas i naturen på ett hållbart sätt.

Under dessa dagar kommer du att få lära känna omgivningarna genom att vandra, fiska och cykla tillsammans med våra guider. Allt tas i en takt som anpassas till gruppens förutsättningar.

Du bor på familjeägda Kungshaga Hotell med panoramautsikt över vattnet och de blånande bergen. Hotellet har 25 rum och restaurang med sjöutsikt, där en riklig frukostbuffé och en välsmakande tvårättersmiddag serveras. Där fyller du också din termos och brer en smörgås till förmiddagsfikat. I den hemtrevliga salongen kan du koppla av med en drink före middagen. Behov av specialkost måste anges vid anmälan.

Våra kunniga guider är uppvuxna i Orsa, hittar bortom turistbroschyrerna och har personliga anknytningar till mycket av det vi ser och upplever.

Datum: Ons 13 maj – lör 16 maj, sön 7 juni – ons 10 juni, ons 26 augusti – lör 29 augusti.

Program:

Dag 1: Ankomst från kl.15, middag kl.18, information kl. 19.30.

Dag 2: Vandring som utgår från hotellet kl. 9. Vi stannar en stund vid Orsa Hembygdsgård och beundrar de gamla byggnaderna. Sen utforskar vi en dalgång med spännande historia och unik växtlighet. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Middag kl.19.

Dag 3: Fiske kl. 10 – 13. Vår guide avslöjar de bästa knepen. Eftermiddagen fri. Middag kl.19.

Dag 4: Utcheckning. Vi startar kl.10, och cyklar i lugn takt på små slingrande by- och skogsvägar. Turen, och hela programmet, avslutas klockan 13.

Möjlighet att boka extra hotelldygn för egna utflykter och aktiviteter.

Pris per person: 4 600 kr i dubbelrum. Enkelrumstillägg 600 kr.

Ingår i paketet: Tre övernattningar, halvpension (frukost, förmiddagsfika och middag), guidade aktiviteter enligt program, fiskekort och fiskeutrustning.

Ingår ej: Tag själv med ryggsäck, termos och regnkläder. Lunch äter ni på egen hand på någon av Orsas trevliga restauranger. Cykel kan hyras för 120 kronor (elcykel 300 kr), men du kan naturligtvis ta med din egen. Hjälm är obligatorisk. Vi har hjälmar att låna ut.

Gruppstorlek: Minst fyra, max tio. Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få anmälningar.

Bokning senast en vecka före respektive tur. Välkommen till Orsa!

Information/bokning: Kungshaga Hotell. Tel 0250 442 60, info@kungshaga.se, www.kungshaga.se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.